Waar talent tot zijn recht komt

 

Peuterplusklas

 

Heeft u een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong of vermoedt u dat u een peuter heeft met een ontwikkelingsvoorsprong. Merkt u dat uw kind niet voldoende heeft aan het aanbod op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Dan is de peuterplusklas misschien iets voor uw kind.

In de peuterplusklas krijgen de peuters de verrijking aangeboden die zij nodig hebben en komen zij in contact met ontwikkelingsgelijke.  Dit hebben jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong nodig om te voorkomen dat ze zich aan gaan passen en op jonge leeftijd al gaan  onderpresteren. We werken met verschillende thema’s. Dit zijn niet de thema’s die al op de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf aan bod komen. Maar thema’s die de kinderen dieper na laten denken, zoals sterren en planeten, vulkanen, ik en mijn lichaam, letters, cijfers etc. We werken circa vier weken aan een bepaald thema, maar wanneer ik merk dat de kinderen eerder afwisseling nodig hebben, speel ik hierop in.

Op zaterdagochtend begeleid ik in Leiden een peuterplusklas van 9.00-11.30.

De plusklas bestaat uit maximaal tien kinderen tussen de drie en vier jaar. Kinderen tussen de tweeënhalf en drie jaar mogen op proef komen, als blijkt dat uw kind het aankan is het prima dat uw kind op jongere leeftijd deelneemt aan de plusklas. Het is echter wel belangrijk dat uw kind zindelijk is.

Denkt u dat de peuterplusklas voor uw kind waardevol kan zijn, neem dan contact op met Fijn Talent.