Waar talent tot zijn recht komt

 

 

Mindset-training 

 

Heeft u het gevoel dat uw kind meer in zich heeft dan hij laat zien? Durft uw kind uitdagingen nauwelijks aan te gaan?  Heeft uw kind motivatieproblemen? Kan uw kind moeilijk omgaan met tegenslagen? Heeft uw kind last van faalangst en perfectionisme? Dan kan een mindset-training uw kind misschien helpen positief naar zijn eigen vaardigheden en talenten te kijken. 

Tijdens deze training leert uw kind:

  • dat hij fouten mag maken

  • dat hij van fouten kan leren

  • verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset

  • denken in op groei gerichte mindset

  • inzet tonen, zich verder laten groeien

  • uitdagingen aan durven gaan

Het ontwikkelen van een groeimindset kan het kind helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik refereer graag naar de verhalen van Fixie en Growie - twee figuren die speciaal ontwikkelt zijn door het Talentenlab om de theorie over de twee mindsets duidelijker aan kinderen te kunnen maken.

Via de verhalen van Fixie en Growie leert het kind stap voor stop hoe een andere denkwijze ervoor kan zorgen nieuwe uitdagingen aan te gaan en krijgt het kind meer zelfvertrouwen.

 

Fixie heeft een vaste mindset en ziet overal problemen.

Growie zet deze problemen om in kansen.

 

 

 

Deze training bestaat uit zeven sessies van ongeveer een uur en uit een evaluatiegesprek. Het is bedoeld voor basisschool kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar. Ouders en leerkrachten ontvangen aanvullende informatie en tips die helpen bij het ontwikkelen van een op groei gerichte mindset.

Info

   

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"

 

*bron: www.talentenlab.nl